Amazon ще се коригира с нов Kindle Fire

Онлайн търговецът Amazon работи усилено по нов модел на таблета Kindle Fire, пуснат на пазара миналата година. Според неофициални информации в интернет, компанията ще коригира всички недостатъци на устройството и същевременно ще намали цената на първия модел, който и без това е един от най-евтините на пазара (под 200 долара).


Kindle Fire тръгна ударно на пазара в края на 2011 година, но после забави темп, поради някои недостатъци
 

Kindle Fire от второ поколение ще има вградена цифрова камера с все още неизвестна резолюция, пише CNET. Amazon ще добави също физически бутон за регулиране силата на звука, тъй като липсата на такъв в първата версия на таблета предизвика остри критики от потребителите. Към момента няма информация за техническите параметри на устройството – процесор, вградена памет, безжични връзки.

Amazon пусна Кindle Fire в късната есен на 2011 г., като много бързо моделът стана най-продаваният Android таблет. Възлагаха се големи надежди Kindle Fire да конкурира iPad, но те не бяха оправдани.

През първото тримесечие на 2012 г. Amazon продаде 700-750 хиляди таблета, което е няколко пъти по-малко в сравнение с дебютния период в края на предходната година, когато компанията пласира 4,8 млн. броя от Kindle Fire. В резултат, делът на Amazon на пазара за таблети падна от 16,8% до 4%, по данни на IDC.

Предстои интересен сблъсък с току-що обявения 7-инчов таблет Google Nexus 7. Според първите оценки на анализатори, устройството на Google няма да конкурира iPad, а именно Kindle Fire като цена и възможности. Nexus 7 ще се продава за 199 долара във вариант с 8 GB памет.

по темата: „Amazon ще се коригира с нов Kindle Fire”

добавете коментар...

  1. bogdan

    Да, това за звука наистина е дразнещо и ние го уснавихме. Преди около 2 месеца ни доставиха amazon kindle fire за дъщеря ми от BuyNowFromUsa.Com. Иначе е много добра машинка. Сега като пооправят недостатъците ще бъде още по-добра.

Коментар