$1500 за очилата с допълнена реалност

Очилата с допълнена реалност, разработвани от Google, ще станат достъпни за най-нетърпеливите потребители в началото на 2013 г. Един комплект от иновативното устройство ще струва 1500 долара, съобщи CNET, позовавайки се на съоснователя на Google – Сергей Брин.

Това няма да бъде финален комерсиален продукт, уточнява Брин. Компанията ще даде възможност на ентусиасти, които искат да са на върха на технологиите, да се сдобият с комплект очила Explorer Edition срещу посочената сума

Поръчки ще могат да правят само участници в конференцията Google I/O, жители на САЩ. Те ще могат да ползват очилата само в САЩ, поради ограничения за честотите в останалите страни.

Очилата, разработвани по проекта Project Glass, имат вграден безжичен модул с поддръжка на Wi-Fi и Bluetooth, който свързва устройството към интернет. Google работи също по интегриране и на 3G технология.

Вграден в очилата процесор обработва информацията. Налични са също оперативна памет, акселерометър и жироскоп.

Визуалната информация се проектира на неголямо прозрачно стъкло с помощта на малък проектор. Пред очите на потребителя се показва компютърно генерирана графика, която допълва естественото зрение, и стои над средната линия, така че да не пречи на възприемането на околната среда.

Към момента Google е реализирал само някои от планираните функции, например показване на карти Google Maps и търсене в тях на обекти по указан маршрут. Очилата имат също камера за запис на важни моменти.

Коментар