Мобилните игри ще „убият” конзолите до пет години

Мобилните и социални игри ще стават все по-популярни и до пет години ще направят геймърските конзоли ненужни, смята ветеранът от индустрията Бен Казинс, генерален директор на Ngmoco.

В бъдеще ще трябва ново определение за мобилните игри. Този сегмент от пазара има голям потенциал да измести геймърските конзоли. „Делът на конзолния пазар скоро ще падне значително без шансове за възстановяване”, прогнозира Казинс.

Говорейки за мобилни игри, Казинс има предвид операционната система, а не самите устройства. Подобни платформи започват да се появяват на все повече устройства като смартфоните и таблетите. Според Казинс, в бъдеще ще трябва ново определение за мобилните игри.

Този сегмент от пазара има голям потенциал да измести геймърските конзоли. „Делът на конзолния пазар скоро ще падне значително без шансове за възстановяване”, прогнозира Казинс.

Геймърите ще се ориентират към устройства като смартфони и таблети, което ще способства разрастването на пазара на социални игри. Facebook, въпреки голямата си популярност в момента, ще започне да губи репутация като платформа за игри за мобилни устройства, смята още Казинс.

Коментари по темата: „Мобилните игри ще „убият” конзолите до пет години”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    rovio (-50%)

  2. Anonymous

    2019

  3. haha

    тоя толко му и разбира главата….как точно, дори след 5 години, ще е по-готино да играе6 на смартфона си, вместо на 30-60 инчов екран?!? Айде на бас, че няма да стане както тоя говори…нали тепърва сега ще вадят нови конзоли и нови кинекти и сумати джаджи, още от сега познавам сумати народ дето е заделил или заделя пари за след година и половина – две да си вземе новите поколения от конзолите….как ли пък ще изчезнат до 5 години…тоя е някъв луд да го каже тва, излага се само – дано след 5 години да се сетят медиите да го напишат, че през 2012 го е казал хаха

  4. анонимно

    Много декларации и нито едно "защо" това точно така ще стане…

Коментар