Защо хората купуват смартфони

Хората купуват смартфони не заради възможността да ги ползват за разговори и SMS-и. На преден план са допълнителните функции, които предлагат „умните” устройства – сърфиране в уеб, навигация, игри и др., сочи проучване на оператора О2 в Западна Европа.

Средностатистическият потребител на смартфон се занимава над 2 часа седмично със своето устройство. Така например, сърфирането в интернет отнема 25 минути, други 17,5 минути потъват в социалните мрежи, а по 15,5 и 14,5 минути потребителят отделя съответно за музика и игри.

Ползването на смартфона като телефон е в рамките на само 12 минути седмично. Още по-малко време отнемат е-пощата, SMS-ите, гледането на онлайн предавания, фото и видео снимките (но не и като честота на ползване).

54% от анкетираните са заявили, че използват смартфона си като будилник. Над половината също така посочват смартфона като заместник на часовника. Тези две функции обаче отнемат изключително малко време в употребата на устройството.

Прякото гласово общуване, което е основна функция на мобилния телефон, е едва на пето място по честота на използване. От 2005 г. досега продължителността на разговорите е намаляла двойно – хората отделят все по-малко време на гласовото общуване за сметка на онлайн дискусии в социални мрежи, микроблогове и чат.

Коментари по темата: „Защо хората купуват смартфони”

добавете коментар...

  1. Smart

    Games са ефтини и най-яки

  2. ivan

    Хубава статия! Наистина възможностите, които смартфоните предлагат са огромни. Тук можете да намерите
    интересни мобилни приложения “http://markerlessar.com/”

Коментар