Globul дари още четири линейки на Центровете за спешна медицинска помощ

GLOBUL дари общо четири линейки на Центровете за спешна медицинска помощ в Добрич, Смолян и Ямбол, и на Университетската многопрофилна болница за активно лечение и спешна медицина (УМБАЛСМ) "Н.И.Пирогов", София. Реанимобилите са последната част от дарението на компанията по повод десетата й годишнина, отбелязана през септември миналата година. Тогава GLOBUL обяви, че ще дари десет линейки на различни градове в страната.

Първите четири линейки от дарението на компанията бяха предоставени на Бърза помощ – София през октомври 2011 г. Тази година по един реанимобил от GLOBUL получиха и Центровете за спешна медицинска помощ в Благоевград и Пловдив.

Десетте линейки в рамките на дарението са с марка Опел и са оборудвани според европейските изисквания за оказване на спешна медицинска помощ, а също така разполагат с пътна регистрация и застраховка. Общата стойност на дарението се равнява на над 800 000 лв., което го превръща в най-голямото единично дарение от фирма в страната след 1989 година.

по темата: „Globul дари още четири линейки на Центровете за спешна медицинска помощ”

добавете коментар...

  1. spehulina

    На Спешна помощ Добрич или на ДКЦ-1 Добрич?-много е различно! Спешна помощ обслужва ДЕНОНОЩНО не само спешни а всеки потърсил и повикал помощ ! А ДКЦ -1 е неотложна помощ в почивните дни на ОПЛ !

Коментар