Отличена за ръст на работни места компания придружава Президента в Германия

Филип Угринов, изпълнителен директор на компанията за аутсорсинг на бизнес процеси CallPoint New Europe, която беше отличена за увеличаване на работните места през 2011 г.,  ще придружи Президента Росен Плевнелиев  на официално посещение в Германия днес и утре (2-3 юли 2012 г.).  CallPoint New Europe е единствената компания от аутсорсинг сектора и един от малкото представители на сферата на услугите, които участват в делегацията до Берлин.

Според г-н Угринов поканата да се включи в делегацията може да бъде разглеждана като сигнал, че отрасълът на услугите започва да се възприема като все по-важен за българската икономика, наред с технологичния и промишления сектор.

През януари 2012 г. CallPoint New Europe спечели Наградата на германската икономика в категорията „Голямо предприятие”. Компанията беше отличена заради увеличаване на работните места през 2011 г. и разрастване на бизнеса с Германия. В момента разполага с 1 200 работни места в 4 високотехнологични центъра за обслужване на клиенти: София и Пловдив (България), и Букурещ и Крайова (Румъния).   

Българската делегация в Берлин, начело с Президента Росен Плевнелиев, ще посети един от най-успешните технологични паркове в Германия, „Адлерсхоф”, представителството на Европейската комисия в Берлин, както и ще се срещне с представители на бизнеса.

CallPoint New Europe е една от най-големите независими компании за аутсорсинг на бизнес процеси в Източна Европа. Специализира в 4 основни направления: пътуване и свободно време; търговия на дребно и онлайн търговия; финансови услуги; телекомуникации. 95% от фирмите, които ползват услугите на CallPoint, са от Западна Европа. Те се обслужват на 28 езика. Притежава сертификати ISO 9001:2008 и ISO 27001:2005, и е квалифициран PCI DSS Compliant Service Provider.

Коментар