Autodesk обяви облачни услуги за BIM моделиране

Autodesk пусна нов пакет за информационно моделиране на сгради (BIM), който включва набор от облачни услуги за опростен достъп до информация за проекта на всички етапи от работния процес. Софтуерът Autodesk BIM 360 е съвместим с останалите BIM решения за проектиране, строителство и управление на експлоатацията, вкл. Autodesk Building Design Suite и Autodesk Infrastructure Design Suite.

Работните процеси на основата на облака ще позволят на потребителите по-успешно да взаимодействат с колеги, бизнес партньори и клиенти по целия свят, коментират новия продукт от Autodesk. Като BIM решение от ново поколение, услугите Autodesk BIM 360 ще променят кардинално начините за създаване и съвместно използване на проектна информация от собственици на сгради, инженери и дизайнери.

Новите облачни услуги позволяват координиране на модели и обмен на данни за обекти, промяна на начините за управление и разпространение на строителна и инфраструктурна информация. Отдалечени екипи ще могат ефективно да внасят, разглеждат и прилагат едни или други промени.

Неотдавна Autodesk придоби компанията Vela Systems – разработчик на облачни и мобилни приложения за управление в строителния бранш. Обединяването на технологиите на Vela с услугите на Autodesk BIM 360 ще позволи използване на информационното моделиране на сгради непосредствено на строителната площадка. Още на ранен етап от проектирането ще могат да се извършват важни инженерни изчисления.

Пускането на Autodesk BIM 360 е важна стъпка в развитието на Autodesk 360 – облачна платформа, която позволява на клиентите да използват мощните изчислителни възможности на „клауда”. Пренасянето на редица задачи в облака променя обичайни подход към проектирането, инженерните разчети, визуализацията на идеи и съвместната работа по проекти, отбелязва Autodesk.

Коментар