Acer може да се откаже от евтините лаптопи

Компютърният гигант Acer планира да се откаже от доставката на евтини лаптопи. С този клас компютри ще се заеме изцяло дъщерната компания Packard Bell, придобита от Acer през 2008 г. за сумата от 48,5 млн. долара, съобщи TechRadar.com.

Според представител на Acer, няма смисъл да се създава конкуренция в рамките на едно голямо предприятие. „Опитваме се да разделим два бранда дотолкова, доколкото е възможно, така че крайният потребител да не разбере, че търговските марки са свързани помежду си”, коментира източникът на TechRadar, чието име не се посочва.

Acer планира да доставя само лаптопи от премиум клас. Към тях се отнасят и ултрабуците от рода на Aspire S3. Всички модели с цена от 600 долара надолу ще се пускат под бранда на дъщерната компания Packard Bell.

В момента Packard Bell е ориентирана изключително към крайния потребител и не участва в никакви корпоративни търгове. Компанията разчита на партньорства с най-големите вериги за електроника в света. Под марката Packard Bell се продават настолни РС и мобилни компютри.

Коментар