Европейски телеком похвали Firefox OS

Телеком операторът Telefonica се изказа ласкаво за новата мобилна платформа Firefox OS. Системата на Mozilla е по-добра, а устройствата с нея – по-евтина от Android, твърдят от компанията, съветвайки останалите оператори да й обърнат сериозно внимание, пише Pocket-lint.com.

Telefonica е партньор на Mozilla в популяризиране на новата ОС, известна още с кодовото име Boot to Gecko. Телекомът планира да пусне евтин смартфон под управление на Firefox OS с цена под 100 долара на пазара в Бразилия.

Новите устройства ще предложат същите възможности като тези с Android платформа, но всичко ще бъде по-добро и по-евтино, обещава Telefonica. От компанията изтъкват недостатъци на Android, в частност нейната фрагментираност и бавното обновяване до нови версии, които Firefox OS ще избегне.

Платформата на Mozilla ще пробие трудно на пазара, признава Telefonia, отчитайки факта, че повечето опити да се наложат нови системи претърпяха неуспех.

Firefox OS е система с отворен код, проектирана на базата на HTML5, JavaScript и CSS3 и ориентирана към работа с уеб приложения. Първите устройства под нейно управление ще бъдат произведени от китайската компания ZTE и TCL Communication Technology (Alcatel) за нуждите на Telefonica.

Коментари по темата: „Европейски телеком похвали Firefox OS”

добавете коментар...

  1. User

    Много похвално няма защо. Имат операционна система отказват се от Thunderbird, нека да се откажат и от браузъра, та да видим какво ще остане от всичко.

Коментар