Mozilla спира инвестициите в Thunderbird

Популярният пощенски клиент Mozilla Thunderbird достигна крайния стадий на активна разработка, съобщи разработчикът в своя блог. Компанията ще продължи да поддържа проекта с обновления на сигурността в рамките на Thunderbird ESR (Extended Support Release), а развитието на продукта ще бъде поверено на заинтересовани външни разработчици.

Mozilla смята, че по-нататъшните иновации в Thunderbird не са най-доброто приложение на нейните ресурси, отчитайки амбициозните си организационни цели. Компанията ще продължи да пуска критично важни обновление на сигурността и стабилността на имейл клиента, който се ползва от 20 милиона души по света, съобщи TechCrunch.com, позовавайки се на вътрешен документ на Mozilla.

Thunderbird е едно от малкото истински отворени и безплатни мултифункционални и многоплатформени имейл приложения. Ето защо Mozilla няма да затвори проекта, а ще даде възможност на други разработчици да го развиват, като самата тя ще следи за стабилността и сигурността на продукта.

Решението на компанията ще доведе до освобождаване на част от специалистите, ангажирани с Thunderbird, които ще се заемат с други проекти. Окончателният план за по-нататъшно развитие на приложението ще бъде публикуван през септември 2012 г.

Коментари по темата: „Mozilla спира инвестициите в Thunderbird”

добавете коментар...

  1. Наблюдател

    Хм, не ми се мигрираше към Evolution, но щом се налага…

  2. User

    Това означава само едно нещо спирам да ползвам Thunderbird. Щом е решено, че ще го убиват, ще ползвам друг свободен с отворен код mail клиент.

Коментар