BSA обърна внимание на вирусната заплаха

Новината от тази седмица за заплаха, която дебне стотици хиляди потребители на интернет в света, ясно показва мащабите на извършваните в интернет компютърни престъпления и реалната опасност от значителни загуби, както за крайните потребители, така и за корпоративните организации, които могат да настъпят вследствие на подобни хакерски атаки, съобщиха от BSA (Сдружение на издателите на бизнес софтуер).


Нива на софтуерното пиратство и заразата с вируси в различни страни
(източник: BSA)

В частност, заплахата е причинена от изтичане на програма за защита, създадена от властите в САЩ срещу компютърен вирус. Според вече публикувани данни, става въпрос за действия на група кибер престъпници, които в края на миналата година са обвинени в разпространение на вируса, който може да е засегнал около 4 милиона компютъра в света.

В тази връзка BSA обяви, че ще продължи да информира за предимствата от използване на лицензирани компютърни програми и опасностите, които произтичат от пиратския софтуер. „Нелицензираните продукти излагат ИТ инфраструктурата на рискове за сигурността и могат да доведат до загуба на данни и до липса на надеждна техническа поддръжка”, посочиха от сдружението.

BSA приканва крайните потребители на интернет и представителите на бизнеса в страната да предприемат действия за проверка и профилактика на компютърните си системи. По този начин ще могат да бъдат уверени, че не само софтуерните им активи са надлежно приведени в съответствие с изискванията на закона, но и че разполагат с нужните средства за защита от възможни онлайн нападения, допълниха от сдружението. 

по темата: „BSA обърна внимание на вирусната заплаха”

добавете коментар...

  1. Наблюдател

    Тези съобщения са много полезни. Овцата трябва да знае, че е добре да бъде сготвена и изядена по цивилизован начин от Сдружението, а не да се шляе в гората, където дебнат таласъми и караконджули.

Коментар