„Windows to Go” пренася десктопа на друг PC

Microsoft демонстрира на партньорска конференция в Торонто новата функция „Windows to Go”, която позволява пренасяне на работния десктоп на друг компютър. Технологията беше обявена за първи път през септември миналата година.

 

На компютър с Windows 8 Professional потребителят може да създаде универсален флаш диск за зареждане с обем не по-малък от 32 GB, който съдържа образ на самата операционна система и избрани приложения. Обичайният десктоп може да бъде пуснат на всяка машина, съвместима с Windows 8, без допълнителни модификации и настройки.

Функцията „Windows to Go" стана достъпна за потребителите с тестовата бета версия на Windows 8 (7850), а официалният анонс на технологията се състоя на конференцията Build миналата есен. Инструментът работи с интерфейси USB 2.0 и 3.0 на дънни платки с BIOS и UEFI.

Компютрите с Windows 8 поддържат създаване само на ограничен брой зареждащи флаш дискове, отбелязва electronista.com. Освен това инсталацията на USB устройство изисква постоянна връзка към интернет, заради процедурата за верификация, т.е. потвърждаване на лиценза. В процеса на зареждане от флаш диска системата самостоятелно сваля и инсталира всички драйвери, необходими за работата на компютъра, ако наличните средства не са подходящи.

Microsoft смята, че функцията „Windows to Go", т.е. възможност за пренасяне на десктопа на флашка, ще е от полза за студенти, които често изпълняват задачи на други, общодостъпни компютри. От технологията ще се възползват и ИТ специалисти, които се нуждаят от инцидентен достъп до всеки компютър, в случай на бедствие.

по темата: „„Windows to Go” пренася десктопа на друг PC”

добавете коментар...

  1. Ivan

    Нищо ново… за справка: http://www.vmware.com/

Коментар