HTC разработва „уникален” таблет

Тайванският производител на смартфони и таблети HTC планира да покаже уникално устройство, което ще разграничи компанията от останалите доставчици на таблети. Моделът ще бъде пуснат първо на пазара във Великобритания, като засега не са известни подробности, нито цената на „уникалния” продукт, съобщи PC Advisor.

 

Първият таблет на HTC беше моделът Flyer, който с цената си от 900 долара не успя да привлече много потребители. Компанията планираше още няколко подобни устройства, като сред най-спряганите имена беше HTC Jetstream, но нито един от таблетите не се появи на пазара.

По-рано HTC поиска от Microsoft разрешение да модифицира Windows RT за целите на свой продукт, така както правят доставчиците на Android устройства. Самата HTC добавя към Android моделите си фирмения интерфейс Sense.

Макар че Microsoft отказа искането на HTC, тайванският производител не изключи от плановети си разработката на смартфони с Windows Phone 8. Предполага се обаче, че бъдещият таблет на HTC стъпва на платформа Android.

Колкото и уникално да е устройството, на HTC няма да е никак лесно да го наложи на пазара. Компанията ще трябва да се конкурира с бюджетните iPad mini на Apple (очакван скоро на пазара) и вече обявения Google Nexus 7, след като се видя, че в скъпия сегмент не може да пробие. 

Коментар