Утвърдиха нови магистърски програми в СУ

Десет от новите магистърски програми в СУ „Св. Климент Охридски” вече са утвърдени. 399 е общият брой на програмите, като някои от тях ще бъдат предложени за първи път през следващата учебна 2012-2013 г., съобщи университетският сайт.

 

Най-много програми с обновени учебни планове предлага Стопанският факултет: „Статистика, иконометрия и актюерство”, „Икономика и управление в енергетиката, инфраструктурата и комуналните услуги”, „Управление на иновациите в публични сектор”, „Приложна икономика”, „Икономика и управление на туризма”.

Новата магистърска програма на Факултета по славянски филологии е „Старобългаристика”, а на Историческия факултет: „Средиземноморски култури и цивилизации през Античността и Средновековието”.

Три от новите програми за образователно-квалификационна степен „магистър” са на английски език: „Език и култура” към специалност „Английска филология” (ФКНФ), „Обща психология” (специалност „Психология”, ФФ), „Образователен мениджмънт” (специалност „Педагогика”, Факултет по педагогика).

Конкретна информация за сроковете за подаване на документи за магистърските програми, за приемните изпити и таксите се получават в отдел "Студенти" на съответните факултети.

Коментар