VMware погълна облачния разработчик DynamicsOps

VMware, лидерът в софтуера за виртуализация, сключи сделка за поглъщане на разработчика на решения за амтоматизация на облачни изчисления DynamicOps. Условията по споразумението не се съобщават.

Продуктите на DynamicOps се използват за контрол на предоставянето на ресурси и управление на ИТ услуги в хетерогенни среди – частни и публични облаци на база VMware, физически инфраструктури, както и на инфраструктури с различни хипервайзори и уеб услуги на Amazon.

Очаква се поглъщането на DynamicOps да приключи през третото тримесечие на 2012 г. VMware се надява  мултиоблачните и мултиплатформени разработки на DynamicOps да засилят позициите й като доставчик на инфраструктурни продукти за управление на облачни решения.

Клиенти, чиито изисквания към управлението и обезпечаването на ИТ ресурсите излизат извън рамките на средата VMware, могат да разчитат на средствата на DynamicOps на база vCloud Director, които позволяват използване на мултиоблачни ресурси – напр. физически среди, хипервайзори на база Hyper-V и Xen, както и Amazon EC2.

Коментар