Опасност! Сайтът ви може да бъде хакнат или поставен в черен списък!

В наши дни интернет е мястото, където почти всеки създава и поставя своето второ дигитално Аз, и ако за хората това най-често е профилът им в някоя социална мрежа, то повечето компании, били те малки или големи, имат своите сайтове.

 
Повечето бизнеси използват мрежата по няколко начина – създават страница, която ги представя в най-добра светлина, дават възможност на потребителите да купуват директно онлайн от техния сайт или просто дават платформа на своите клиенти, за да изразят мнението си, или да се запознаят по-подробно с предлаганите продукти и услуги. Този модел работи отлично и вече няма фирма, която да се заблуждава, че не й е необходимо присъствие в световната мрежа.
Всеки клиент, както по света, така и в България, търси информация за това, което ще си купи или използва, основно в интернет. Това прави проблемът със сигурността и взаимодействието на корпоративния сайт с търсачките още по-значим.
Едно от най-лошите неща, които могат да се случат на всеки бизнес, е той да бъде заличен в интернет. Хакери могат да променят съдържанието на вашата страница, а и да скрият сайта ви от търсачките, като ги принудят да го поставят в „черен списък”. И докато преди години това беше просто проблем на сигурността, то днес едно подобно действие може пряко да „удари” вашия бизнес.
Има много начини за проникване, кракване и хакване на дадена уеб страница. Често това става през допуснати неумишлени грешки в кода на самия сайт, който програмисти и дизайнери са създали за вас. Използването на приложения за бързо създаване на сайтове като WordPress, Joomla , Drupal и други увеличават шанса за проблеми със сигурността след време, ако не се актуализира софтуерът спрямо най-новата му версия.
Сигурно и вие сте били свидетели как при хакване някои сайтове променят изцяло съдържанието си – а това може да е сериозен проблем за всеки уважаван бизнес. Надали искате клиентите ви да видят лошо послание за вашата марка, порнографски материали или каквото и да било друго нежелано съдържание, което да се отвори, след като се изпише вашият адрес в браузера.
От друга страна, според официалната статистика, всеки ден 6 000 сайта са включвани в черните списъци на Googlе и още почти толкова в списъците на други търсещи машини като Yahoo и Bing. Веднъж попаднали в черния списък, всички такива сайтове биват блокирани от модерни браузери катo Firefox, Safari, Chrome, Internet Explorer и т.н. Това от своя страна води до срив на посетителите и нанасяне на вреда върху репутацията на страницата. Дори и без да разберете, вашият сайт може да спре да се отваря от вашите настоящи или бъдещи клиенти, търсещи информация за това, което правите. В подобен момент целият труд, който сте положили за създаване на имидж в мрежата, буквално става напразен, тъй като сайтът ви просто не може да бъде отворен от голяма част от потребителите.
Кое ползват най-често хакерите?
Отново статистически погледнато, сред най-често използваните предпоставки за хакване на един сайт са възможността в него да се коментира свободно от посетителите, да се приемат мейли, използването на пароли за влизане и фактически всяко нещо, което изисква действие от страна на потребителя. Понякога самият код, натоварен с прекалено много информация, може да бъде причина за заразяването, като доста голяма част от хакерите използват SQL injection-и и Cross Site Scripting методи, които засягат кода на сайта.
Можем ли да се предпазим?
Теоретично всички слаби места на страницата могат да бъдат поправени, но на практика това не става точно така. Това се дължи на факта, че всяка седмица се появяват нови и нови слаби места, които хакерите използват в кодовете на различни приложения. Именно заради това е много важно да направите своя хостинг и сайт пределно сигурни!
От скоро българската хостинг компания ICN.bgпредлага както отделно, така и към своите хостинг пакети именно подобни услуги. Благодарение на технологиите на StopTheHacker и ICN.BG Security & Reputation, вие ще можете да си осигурите пределно спокойствие и да намалите риска за сайта си до минимум. С използване на новите услуги, ще можете да получавате детайлна и своевременна информация за състоянието на системата си, а при нерегламентиран достъп или заразяване ще бъдете защитени до максимално ниво.
Благодарение на SaaS услугата ICN.BG Security & Reputation и останалите нови възможности, станали реалност чрез партньорството на ICN.Bg с водещата компания в сигурността StopTheHacker, всеки сонственик на уеб сайт има възможност за постоянен мониторинг на своя сайт, така че ако случайно има проблем, това да се разбере своевременно. Софтуерът веднага ще докладва, ако даден сайт попадне в черен списък, има проблем с репутацията, в случаите когато e налице зловреден код или се проявят други слабости. След като защитите своя сайт от злонамерени атаки и провеждате активно сканиране, той ще има отлична онлайн репутация и възможностите за пробив ще бъдат сведени до минимум. Новите услуги са реалното средство за защита от хакери, използващи слабости, за да атакуват сайта ви.
 

по темата: „Опасност! Сайтът ви може да бъде хакнат или поставен в черен списък!”

добавете коментар...

  1. АНТОН

    платена реклама на 100% !!!!

  2. bu

    Платена публикация. Ако и беше толкова хубаво колкото изглежда…. нямаше да има грешка.

  3. цецо

    Разбира се че е реклама, няма как да не е.НО ВСЕ ПАК за да могат да си позволят тази реклама те трябва и да направят нещо от "грижата за клиента" така че все е нещо – колкото толкова, ПО-ДОБРЕ Е ОТ НИЩО

  4. Ket

    Точно се чудех каква е тая загриженост за човека, а то излезе просто скрита реклама.

Коментар