Отвориха офертите в търга за е-идентификация

Офертите в търга „Подобряване на административното обслужване на потребителите чрез надграждане на централните системи на електронното правителство” бяха отворени вчера, съобщи МТИТС.

Комисията за разглеждане, оценяване и класиране на постъпилите оферти обяви и резултатите от оценката на допуснатите технически предложения. До дни се очаква да бъде готово и класирането, обеща заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Валери Борисов.

Проектът е на стойност почти 12 милиона лева и се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансирана от ЕС. В комплексната оценка показателят „Техническа оценка” е с относителна тежест 70, а показателят ”Финансова оценка” – 30.

Заместник-министър Борисов отчете и първите резултати от работата по най-големия проект в областта на електронното управление „Развитие на административното обслужване по електронен път”. Всички договори за изпълнение са сключени и вече има междинни резултати от първата фаза от работата на фирмите.

До няколко месеца се очакват и първите практически резултати, които ще покажат моделите за реализация на основните задачи – свързване на регистрите с данни, електронни услуги и усъвършенстване на портала на електронното правителство.

Коментар