74% от българите онлайн са всеки ден във Facebook

Над три четвърти (75,5%) от градското население в България на възраст между 18 и 65 години е в интернет, като една четвърт от тях прекарват над 5 часа на ден онлайн, сочи проучването DigiTribe Report.

Основните устройства, чрез които се осъществява достъп до интернет, са настолните компютри и лаптопите. Малко над 20% от потребителите използват сматфони, а 5,4% – таблети.

Социалните мрежи са изключително популярни и са посещавани от над 85% от интернет потребителите. Най-използвана е Facebook – 73,8% от българите онлайн я посещават всеки ден, следвана от Google+ с ежедневни посещения от страна на 32,8% от интернет потребителите, се твърди в изследването, извършено от Прагматика по инициатива на Публисис МАРК Груп.

Интересен факт е, че други водещи на световно ниво социални мрежи като LinkedIn, Pinterest и Foursquare не се радват на такава масова популярност у нас.

„Мобилните устройства ще бъдат все по-използвани ежедневно за забавление, онлайн търсене и достъп до социални мрежи. Това не вещае смърт за настолните компютри и лаптопи, но те по-скоро ще бъдат използвани предимно за работа”, коментира Христо Ласков от Публисис МАРК Груп.

Коментар