Тънки и леки ноутбуци HP дебютираха у нас

HP представи по мистичен начин чрез шоу с дим и лазери новите си мобилни компютри, както и работната станция Z1. Събитието в Музейната галерия за модерно изкуство в София мина под мотото „Thin, Light, White”.

Компанията добавя към портфолиото си от тънки и леки преносими компютри моделите HP SpectreXT Pro, HP ENVY Sleekbook и HP ENVY Ultrabook. Моделът HP SpectreXT Pro е ултра мобилен и стилен бизнес ноутбук, работещ под управление на Windows 7 Professional. Разполага с вграден TPM чип за сигурност и предпазване на данните в електронната поща, както и информацията на твърдия диск.

Двата нови ноутбука HP ENVY 4 и HP ENVY 6 са тънки едва 19,8 мм, а стартовото им тегло започва от 1,79 кг. Моделите се предлагат с мека, противоплъзгаща основа в червено, която ги прави лесни за хващане и носене.

HP ENVY и HP SpectreXT идват с аудио технология Beats Audio, разработена от HP и Beats by Dr. Dre, за да осигури мощен звук в малко устройство. Технологията HP CoolSense пък автоматично регулира производителността и настройките на вътрешния вентилатор, за да поддържа забележимо по-хладен компютъра.

Друга иновация е HP Imagepad, която предоставя прецизна навигация с мултитъч жестове. Налична е също уеб-камера HP TrueVision HD Webcam за изображения с висока резолюция (HD).

Най-малкият и лек бизнес ноутбук на компанията е HP EliteBook 2170p с диагонал на екрана 11,6” и тегло по-малко от 1,31 кг. Моделът поддържа свързаност, сигурност и функции за управление от корпоративен клас. С над девет часа живот на батерията, HP EliteBook 2170p е съвместим с обикновените докинг станции, използвани в бизнес портфолиото от ноутбук компютри на HP.

Новият ултрабук HP EliteBook Folio 9470m се отличава с стилен и олекотен дизайн и характеристики, необходими на ИТ отделите. С диагонал на екрана от 14” и тегло от 1,58 кг, този 19-мм ултрабук предлага на бизнеса пълен набор от ключови портове и възможности за свързване, в т.ч. опционален вграден безжичен WAN, както и пълноразмерни Ethernet, VGA, DisplayPort и USB 3,0 връзки.

Новата b-серия масови ноутбук компютри HP ProBook включва модели с 14- или 15,6-инчови екрани и UMA или дискретна графика. Защитени от здраво шаси с износоустойчиво волфрам-цветно покритие, моделите от b-серията са придружени със софтуерно решение HP 3D DriveGuard, което им помага да преодолеят сътресенията, обичайни при употребата на мобилни устройства. Технология Intel VPRO осигурява развити ИТ възможности за управляемост при моделите HP ProBook 6470b и 6570b, а HP ProBook 6475b стъпва ва най-новата AMD технология за достъпна бизнес продуктивност.

HP показа у нас и първата в света работна станция „всичко-в-едно” с диагонал 27 инча. Моделът Z1 Workstation All-in-One се отваря така, че потребителите могат лесно да сменят части и да правят подобрения, без да са необходими каквито и да е инструменти. Високата производителност е обезпечена от процесор Intel Xeon и видеокарта Nvidia Quadro. Станцията поддръжка повече от 1 милиард цвята.

Коментар