Nokia подготвя „нещо изумително”

Nokia стартира интригуваща реклама на главния си магазин в Хелзинки. Плакати, разположени на витрините, обещават „нещо изумително” на 7 септември.

 

Засега могат да се правят само предположения какъв продукт ще обяви вторият по големина производител на телефони в света. Очаква се това да бъде смартфон под управление на Windows Phone 8, като се има предвид, че Nokia в момента прави преход от Symbian към платформата на Microsoft.

Прокрадват се обаче и по-смели прогнози. Възможно е компанията рязко да смени курса, респ. платформата на своите устройства. Но подобен рязък завой е малко вероятен.

Вчера Nokia обяви загуби за второто тримесечие на годината. Компанията заяви, че очаква много сложно трето тримесечие, предвид прехода към Windows Phone. Това изявление потвърждава предположението, че изненадата на 7 септември най-вероятно ще бъде нов WP смартфон.

Любопитен факт също така е, че на 5 и 6 септември ще се проведе ежегодната конференция Nokia World. Остава загадка защо Nokia ще направи голeмия си анонс на следващия ден.

През второто тримесечие компанията е продала 4 милиона смартфона Lumia, работещи под управление на Windows Phone. Средната цена на устройствата е паднала от 220 на 186 евро през отчетния период.

Общо, през тримесечието Nokia е продала 10,2 милиона смартфона с различни операционни системи, а броят на реализираните телефони (обикновени и смартфони) възлиза на 83,7 млн. броя.

по темата: „Nokia подготвя „нещо изумително””

добавете коментар...

  1. Минувач

    Nokia forever

  2. Наблюдател

    Изненади от Nokia няма да има – изумителният им мениджмънт така предначерта съдбата им, че не е нужно да си врачка, за да знаеш, какво яйце ще снесе квачката… Поне да бяха закудкудякали след това, а не да се правят на смешници с евтин ПР…

  3. computer lover

    Нещоизумително – фалит може би!

Коментар