Panasonic DMC-SZ5 – камера с удобството на WiFi

Японската компания Panasonic обяви наскоро нов фотоапарат от серията Lumix. Моделът DMC-SZ5 се нарежда в категорията устройства с поддръжка на безжична връзка Wi-Fi, която може да се използва по най-различни начини в услуга на потребителя.

Така например, наличието на Wi-Fi (802.11 b/g/n) позволява на притежателя на DMC-S35 да управлява камерата с помощта на смартфон, да предава безжично снимки и видеоклипове към персонален компютър, както и да публикува незабавно своите снимки в социални мрежи.

Основен компонент на камерата е датчикът на изображения от тип CCD (вместо по-разпространения CMOS) с резолюция 14,1 мегапиксела и формат 1/2,33 инча. Данните, постъпващи от сензора, се обработват от процесор на изображения Venus Engine.

Lumix DMC-G5 идва с обектив LEICA DC с десетократен оптичен зум, еквивалентен на фокусно разстояние 25-250 мм. Конструкцията на обектива включва девет елемента, обединени в седем групи. Наличен е оптичен стабилизатор на изображения MEGA O.I.S.

Камерата на DMC-SZ5 снима видео с резолюция 1280х720 пиксела и го съхранява във формат MP4. С едно зареждане на батерията фотоапаратът може да направи 250 снимки.

DMC-SZ5 има размери 104x58x21 мм и тежи 136 грама. Цената и датата за пускане на пазара на фотоапарата все още не са обявени.

Коментар