Започна Стажантската програма в ТехноЛогика

На 23 юли официално стартира традиционната Стажантска програма 2012 на софтуерната компания ТехноЛогика. В рамките на три месеца 16 студенти ще се присъединят към екипа от професионалисти на фирмата и ще се запознаят с нейната дейност и ценности.

Най-добрите кандидати, сред всички желаещи да се включат в стажа, бяха избрани след няколко етапа на подбор, включващи интервю и изпит за някои от позициите. В началото на програмата студентите ще преминат през специализирано обучение по водещи технологии и информационни системи, използвани в ТехноЛогика. След това ще се присъединят към работата по реални проекти на компанията. Всеки стажант може да разчита на ментор от ТехноЛогика с дългогодишен опит, който ще го напътства и ще му помага през цялото време на стажа.

Традициите в организирането на студентски стажове в ТехноЛогика датират още от 1993 г. Те се провеждат под формата на платен летен стаж. Насочени са към студенти от горните курсове на обучение на Факултета по математика и информатика на СУ „Св. Климент Охридски“, ТУ-София, а вече и УНСС. В края на програмата всички участници получават сертификати, удостоверяващи преминатите обучения, а някои от тях – и възможността да започнат работа в компанията. Тази година освен стаж в областта на разработката на информационни системи, стажантската програма получи нова насока в своето развитие – в нея участват и студенти, които ще натрупат опит като консултанти в областта на ERP, HR и BPM системите.

“Голямото предизвикателство е не да осигурим платен стаж, който да е само опознавателен и студентите да видят, че може в България да се прави почтен и иновативен бизнес, че има възможности за достойна реализация и какво са процесите в една компания, … голямото предизвикателство е да обучим и мотивираме ментори и най-вече – да подберем реални задачи от реалните проекти, които да са достатъчно интригуващи за стажантите, но и да са по силите и знанията им. Независимо, че ние провеждаме месец обучение с практическа насоченост и навлизане в съвременните продукти, се изисква голямо майсторство за определяне на задачи спрямо компетенциите на младежите.“, смята Огнян Траянов, изпълнителен директор на ТехноЛогика ЕАД.

Коментар