LAUNCHub ще финансира девет ИТ проекта

Фондът LAUNCHub избра първите 9 екипа, в които ще инвестира 30 000 евро срещу дялово участие от 8-10%. В списъка, одобрен от инвестиционния комитет, попадат:• AZ 4CAST – BI софтуер като услуга за прогнозиране на продажбите и влиянието им върху текущите маркетингови активности;

Cinematic – социална мрежа за кинофенове и мобилно приложение за закупуване на билети;

Coherent Labs – иновативно софтуерно решение, улесняващо програмирането на игри;

Deed – уеб платформа за поставяне на предизвикателства към себе си и останалите;

Habbits – мобилно приложение за деца до 8 години, съчетаващо забавление и изграждане на полезни навици;

ID2Doc – продукт, който автоматизира прочита на лични документи, ускорява работата с клиенти и ограничава възможността от скъпоструващи грешки;

KBLE – технология за търсене, разглеждане и споделяне на снимки, отличаваща се с релевантни резултати;

Уча.се (Ucha.se) – социален уебсайт за специализирани образователни видео клипове за по-забавен начин на учене;

Useful At Night – социална медия за парти персони, която помага да разбереш “къде е купонът довечера”.

Проектите бяха избрани след 4-дневно събитие, т.н. Дълъг уикенд, който е и последният кръг от процеса по кандидатстване в LAUNCHub. Деветте екипа, два от които от Хърватска, ще бъдат поканени в София за период от 1-2 месеца, за да работят интензивно върху развитието на бизнес идеята и продукта си.

Младите предприемачи ще участват във формираните според нуждите им мастер класове и отворени срещи със специалистите, от чиито съвети се нуждаят, за да се подготвят за т.н. Ден на инвеститорите, в който ще представят напредъка си, за да получат допълнително финансиране от LAUNCHub и външни инвеститори.

Продължителността на Акселераторската програма е гъвкава, което означава, че екипите могат да я “завършат” между 3 и 12 месеца. Счита се, че дадена компания е изпълнила основните си ключови цели, когато лансира успешен продукт, участва с презентация в Деня на инвеститорите и в най-добрия случай – получи последващо (SEED) финансиране от LAUNCHub или друг инвеститор.

Коментар