Голям успех за младите български математици

Български ученици постигнаха поредния голям успех на международното състезание по математика  в Хонконг PMWC 2012. Страната ни беше представена от четири отбора: Софийска математическа гимназия, Природоматематическа гимназия Бургас, СОУ „Сава Доброплодни” Шумен и 125-то Средно общообразователно училище, съобщи МОМН.

Второ място в индивидуалното състезание завоюваха Димитър Ружев, Георги Русинов и Петър Христов, а трето – Иван Иванов от отбора на СМГ. В отборното класиране в групата си нашите уеници заеха първо място и получиха купа и 4 златни медала. В общото класиране на извъназиатските държави отборът на СМГ завоюва Шампионската купа на състезанието Po Leung Kuk и получи 4 златни медала.

От отбора на ПМГ – Бургас в индивидуалното състезание на второ място се класираха Екатерина Димитрова и Орлин Кучумбов, а на трето – Гергана Георгиева. В отбора взе участие и Николай Шиваров. В отборното класиране в групата си екипът зае първо място и получи купа и 4 златни медала. В общото класиране на извъназиатските държави отборът на ПМГ – Бургас завоюва второ място и 4 сребърни медала.

В индивидуалното състезание на второ място се класира Георги Атанасов, а на трето място –  Асел Исмолдаева и Зорница Димова от отбора на СОУ „Сава Доброплодни” – Шумен. В отбора взе участие и Ивайло Георгиев. В общото класиране на извъназиатските държави отборът на СОУ „Сава Доброплодни” – Шумен завоюва четвърто място.

От отбора на 125 СОУ – София на трето място в индивидуалното състезание се класираха Теодора Колева и Калина Шкендерова, като участие взеха също Тодор Карпаров и Александър Ванков. В общото класиране на извъназиатските държави отборът на 125 СОУ – София се нареди на четвърто място.

Коментар