Над 120 хил. лв. инвестира Globul в подготовка на млади специалисти в ТУ

Нова лаборатория „Мобилни комуникации”, която ще спомага обучението на студентите от Факултета по комуникационна техника и технологии (ФКТТ), откри GLOBUL в Техническия университет в София. С това общата инвестиция на компанията, насочена към подкрепа на образованието и насърчаване на развитието на учащите в ТУ, надхвърли сумата от 120 хиляди лева.
Главният Технически директор на GLOBUL, г-н Никос Георгопулос и ректорът на Техническия университет, г-н Камен Веселинов откриха новата лаборатория в присъствието на студенти и журналисти. На събитието мобилният оператор оповести началото на своята втора стипендиантска програма. От 2005г. GLOBUL предоставя  на студенти от ТУ 10 целогодишни стипендии до придобиване на бакалавърска степен. Вече дипломирани, част от стипендиантите дават път на новите лица в програмата – Петър Иванов, Атанас Димитров, Боян Янков, Георги Михалев, Боян Банев, Димитър Рогачев и Младена Галева. Освен стипендии, младежите ще имат възможност да упражнят своите знания в техническите дирекции на компанията през лятото на 2007 г. по време на традиционната стажантска програма на мобилния оператор.
Стипендиантската и стажантската програми на GLOBUL са част от дългосрочното сътрудничество с Техническия университет. Те дава шанс за по-ранна професионална реализация и придобиване на ценен опит за студентите. Най-успешно представителите се от тях остават на постоянна работа в компанията, като досега първи стъпки в своето кариерно развитие в GLOBUL са направили около 40% от участниците в стажантската и стипендиантската програми на мобилния оператор.
“Нашето ползотворно сътрудничество с ТУ е пример за добра комуникация между бизнеса и българските университетите. Горди сме с това, че GLOBUL е атрактивен за младите хора, давайки им възможност да се докоснат до работата на една развита бизнес организация, създавайки отлични условия за упражняване на наученото в университета“, сподели г-н Георгопулос, Главен Технически директор на  GLOBUL.
Грижата за младите учащи хора е дългосрочен ангажимент за компанията. В началото на 2005г. реновирането на лабораторията “Сигнали и Системи“ към ФКТТ бе извършено изцяло със средства, предоставени от GLOBUL. През декември 2005г. мобилният оператор откри обновена канцелария, която предоставя административна помощ на студентите. С подкрепата на GLOBUL през пролетта на 2006г. отвори врати нов университетски кариерен център за професионална реализация на учащите в ТУ. Компанията осигури гореща мобилна линия за връзка с центъра, чрез която студентите получават информация за свободните стажантски и работни места, новини за обучения и семинари.

Коментар