Samsung MV900F – смарт камера с Wi-Fi

Wi-Fi функционалността на MV900F позволява мигновено свързване със социални мрежи и други устройства

Samsung попълни серията си смарт фотокамери с Wi-Fi връзка с модела MV900F. Фотоапаратът е наследник на MV800, предоставя 3,3-инчов, въртящ се на 180 градуса дисплей, удобен за снимане на автопортрети и кадри от различни ракурси.

MV900F има 25 мм широк обектив с максимално f-число F2.5 и BSI CMOS матрица с разделителна способност от 16.3 мегапиксела – характеристики, които позволяват качествени снимки дори при оскъдна светлина.

Лесни групови снимки и автопортрети

MV900F предлага няколко опции за автоматични корекции с цел постигане на максимално качествени снимки. Новата функция Beauty Palette позволява на потребителите да избират между 10 различни опции за грим, които да направят образа по-мек, по-ярък или да добавят цвят към профилните снимки директно от самата камера.

Улеснено е и заснемането на групова портретна снимка. Камерата предлага функция Guesture Shot за разпознаване на жестове, с която потребителите контролират камерата от разстояние. Зумът се настройва с едно кръгово движение на ръката. Когато всички са по местата и са готови за снимка, при команда с ръката нагоре – надолу, камерата снима сама.

Снимки при всякакви условия

MV900F компенсира избледняването при снимките, направени в по-тъмна среда. Чрез Low Light Shot фотоапаратът преценява автоматично какви настройки да използва за възможно най-добър кадър. Тази функция прави едновременно 3 снимки и ги наслагва една върху друга, така че да компенсира размазването и шума, които обикновено се появяват при снимане в нискоосветена среда.

На подобрения 3,3-инчов сензорен WVGA AMOLED дисплей потребителите могат да преглеждат своиите снимки и в най-слънчевите летни дни.

Мигновено споделяне

Ново допълнение към смарт камерите на Samsung е Wi-Fi функционалността за мигновено свързване със социалните мрежи и с други устройства. Това става лесно с натискане на Smart Link бутон или чрез лесния за навигиране тъч екран, без необходимост от кабели.

Функция Motion Photo

Фотоапаратът снима видео във Full HD резолюция от 1920х1080 с 30 кадъра в секунда. Функцията Motion Photo вдъхва живот на снимките, като комбинира най-добрите кадри с динамични филми. Потребителите могат да създават фотографии, в които сякаш времето е спряло, а обектът на снимане се превръща в центъра на внимание, помахвайки измежду „замръзналата” тълпа на улицата.

MV900F е наличен в четири различни цвята – бял, черен, розов и червен. Цената на апарата все още не е обявена.

Коментар