Apple патентова технология за видео очила

Apple е подала патентна заявка за видео очила. Документът описва технология, която позволява опростена разработка на дисплеи с висока резолюция за използване в шлемове за виртуална реалност и други подобни устройства, напомнящи проекта Project Glass на Google.

Според специалистите на Apple, производството на дисплей с висока плътност на пикселите, който ще се разполага на няколко сантиметра от човешкото око, е скъпо начинание при сегашните технологии. Ето защо компанията предлага два нови способа за поевтиняване на видео очилата, съобщи AppleInsider.com.

Първият от тях предвижда използване на механично преместване на пиксела така, че той да заема няколко позиции в пространството. Преместването ще се осъществява толкова бързо, че потребителят ще види едновременно множество пиксели, които фактически са различни позиции на един и същ пиксел.

Вторият способ се базира на използване на оптично приспособление между очите и дисплея, което също представлява мултиплициране на един физически пиксел.

Двата метода ще позволят съществено да бъдат намалени разходите за производство на дисплеи. Ефективността ще бъде особено голяма, ако от един физически пиксел се формират четири или пет видими пиксела.

В началото на юли Патентното бюро на САЩ даде на Apple патент за технология на виртуален шлем, която намалява натоварването на очите.

Преди броени дни компанията получи още един интересен патент, който описва метод за управление на компютърни системи с помощта на движения в пространството, потоци въздух, промени в налягането и температурата. Подобна технология може да измести класическите периферни устройства за взаимодействие на човека с компютъра.

Коментари по темата: „Apple патентова технология за видео очила”

добавете коментар...

  1. kod9

    Правите това, правите онова, а кога ще пуснете устройства за тези, който могат да гледат с двете полукълба на мозъка си. Просто казано, когато се гледат двата палеца на ръцете пред лицето на определено разстояние се виждат три!, четири?!…??? Така може да се виждат неща, които при обикновеното гледане не може да се види. Предполага се, че може да се вижда в….. Какво мислите, ще стане с холограмната телевизия??? Дали са очила, телевизор, или друго устройство няма значение, защото винаги ще има фенове на дадено устройство, а пък и по други физиологични причини. Когато се осъществи телепатичната връзка между човек, и устройство тогава може да се каже, че ще настъпи някаква революция, но и тя е даденост макар и бъдеща…. Някога с помощта на телепатични устройства, ще се осъществява връзката между хората, а също с машините и роботите…..забравени неща, но защо ли?

Коментар