“Информационно обслужване” отчете ръст

Държавната компания Информационно обслужване АД обяви 10% ръст на приходите за първите шест месеца на 2012-та, спрямо същия период на миналата година. Постъпленията възлизат на 8,306 млн. лв., а оперативната печалба преди данъци е 102 хиляди лв., съобщиха от дружеството. Компанията реализира загуба след данъци от 723 хиляди лева.

В периода януари-юни 2012 г. дружеството е повишило разходите с 12%, в резултат на повишена балансова  стойност на продадени активи.

Продължава преструктурирането на дружеството с цел оптимизация на разходите. Приоритет в момента е подобряването на оперативните резултати на клоновата мрежа и реорганизиране на неефективните дейности, съобщи изпълнителният директор на дружеството Александър Колев.

Информационно обслужване подготвя основата за изграждане на единен системен интегратор на електронното управление в България, допълни Колев. Компанията лансира наскоро идеята на среща с представители на бизнеса в страната. Подобна структура вече работи в Австрия – това е компания, която отговаря за реализиране на политиката на държавата в информационните технологии.

През първото полугодие Информационно обслужване спечели три големи ИТ проекта, финансовите резултати от които ще бъдат отразени в следващи периоди, уточниха от дружеството. Това са: втора фаза на Информационната система за управление и наблюдение на структурните инструменти на ЕС за България (ИСУН); поддръжка на Системата за управление на приходите (СУП) на НАП; развитие и поддръжка на Информационната система на кадастъра и инфраструктурата на АГКК в страната.

Коментари по темата: „“Информационно обслужване” отчете ръст”

добавете коментар...

  1. :)

    🙂 държавната компания била на печалба, откъде й идва тази печалба? Ми пак от държавата под формата на държавни поръчки 🙂 И какво излиза от нашите джобове издържаме и държавата и държавната й компания. Честито!

Коментар