Стартира имейл услугата Outlook.com

Microsoft пусна предварителна версия на имейл услугата Outlook.com, предназначена за индивидуални потребители. Приложението се отличава със съвременен интерфейс, в съответствие с актуалните браузъри и устройства.

Предвидена е възможност за работа с няколко устройства, благодарение на Exchange ActiveSync. Излишната информация е сведена до минимум за сметка на съкращаване на дължината на заглавията. Минимизирани са също броят на рекламите и интерфейсът за търсене.

Outlook.com е свързан с популярни социални мрежи като  Facebook, Twitter, LinkedIn и Google+, а скоро ще бъде добавен и Skype. Потребителите могат да преглеждат снимки и съобщения на приятели, да обновяват статусите си и да общуват чрез списък от контакти, в който са обединени всички тези услуги.

В пощенската услуга Outlook.com са интегрирани безплатните облачни приложения от пакета Office Web Apps – Word, Excel, PowerPoint и OneNote, както и SkyDrive.

При преглеждане на лични съобщения, приложението за е-поща не показва реклама и не сканира личната пощенска кутия с цел пускане на персонализирана реклама.

Outlook.com предоставя стандартните характеристики на съвременните пощенски клиенти, например голямо пространство за съхранение на съобщения и защита от спам. Регистрацията за услугата е на адрес www.outlook.com.

Коментар