Microsoft Surface излиза в края на октомври

Таблетът Microsoft Surface ще излезе на пазара в края на октомври, става ясно от ежегодния отчет на компанията в Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC). В документите се посочва, че с пускане на Windows 8, Microsoft ще започне и продажби на таблета Surface на 26 октомври, съобщи The Next Web.


Таблетът Surface ще изправи Microsoft срещу Apple с нейния iPad и производителите на Android устройства

Все още цените на новото устройство не са обявени. Причина за това са анонсът на Google Nexus 7 и очакваният iPad mini, смятат пазарните наблюдатели. За Microsoft е изгодно да задържи обявяването на цените, за да ги коригира след обявленията на конкурентите.

Софтуерната компания планира да продаде няколко милиона от таблетите Surface през следващата година. Перспективите на Microsoft за успешна конкуренция с Apple и таблетите под управление на Android ще се изяснят след обявяване на цените на новия продукт.

Microsoft ще предложи два брандирани таблета Surface под управление съответно на Windows 8 и Windows RT. Моделът за Windows RT работи с ARM процесор, има 10,6-инчов HD екран 16:9 и включва пакет от приложения Office Home & Student 2013 RT. Таблетът с Windows 8 разчита на Intel Core чипове, има 10,6-инчов екран и опция за сензорен капак.

Коментар