До 380 евро струва ремонтът на лаптоп

Ремонт на случайно пострадал лаптоп може да струва до 380 евро, а само подмяна на LCD модул излиза почти колкото нов телевизор, сочат данни от проучване на Toshiba. Според експерти от сервизите на японската компания, подмяна на твърдия диск на лаптоп струва средно около 180 евро.

Ако дисплеят на лаптопа се счупи при удар, в някои случаи стойността на ремонта може да бъде близо 380 евро. Ако пък се повреди LCD модулът на телевизора, по-добър вариант е закупуването на нов телевизор, защото би било по-изгодно.

Toshiba има гаранционна програма, която спестява на клиентите тези разходи. Неотдавна компанията въведе уникалната No Matter What Guarantee, като единственото условие е продуктът да е регистриран на специално създадения за целта сайт до 14 дни след покупката.

Гаранцията на Toshiba покрива случайна повреда (при падане, удар или разливане на течност), защита от кражба (подмяна на продукти, които са били обявени в полицията като обект на кражба и за които има издадени съответните документи) и възстановяване на данни от твърдия диск (при физическа повреда, софтуерен проблем или вследствие на заразяване с вирус).

No Matter What Guarantee покрива лаптопи, телевизори и таблети, закупени до 30 септември 2012 г., уточняват от Toshiba.

Коментар