По-строги изисквания към Android програмите

Онлайн-магазинът Google Play въвежда по-строга политика към разработчиците на приложения за мобилна платформа Android. Новите правила се отнасят до приложенията, иконите, вътрешните плащания, условията за конфиденциалност, изпращането на съобщения до потребителите и рекламата.

Изискванията на Google влизат в сила незабавно, а разработчиците имат срок от 30 дни да коригират програмите си. Ако те не спазят установените правила, приложенията им ще бъдат изтрити от онлайн каталога.

Всички транзакции, свързани с приложения в Google Play, вече трябва да минават през платежната система на Google. Това правило важи при купуване на програми, вкл. и вътре от самите приложения, с изключение на плащанията за стоки. При абонамент за приложение, потребителите няма да могат да си връщат парите, ако се откажат от абонамента.

Що се отнася до иконите на приложенията, новите правила ограничават копирането на продукти от други разработчици. Целта е да не се подвеждат потребителите, когато даден разработчик представя приложенията си така, сякаш са свързани с друга компания.

Освен това Google предупреждава разработчиците на приложения да не разпространяват спам. Всяка реклама вече попада под правилата на Google и не може да води към мошенически сайтове, които са потенциално опасни за потребителите.

Коментари по темата: „По-строги изисквания към Android програмите”

добавете коментар...

  1. Apple iPhone 5

    Всички копират модела на Apple и микромеките и те дойдоа и Чичо Гошо и той сега…

  2. DMitar

    Лесно е да се прю по Уиндолс, но когато 1 продукт добие много популярност и спамъри и вируси го налазят нещата се виждат в реалност

  3. z

    малко ред не е излишен

  4. Е П

    Брей, какви правила, какво нещо …

    Уж моделът на Apple е супер лош, а накрая всички завършват с подобен модел.

Коментар