GFI LanGuard 2012 се справя с уязвимостите

GFI Software пусна версия 2012 на своя продукт GFI LanGuard, която позволява на мрежовите и системни администратори да управляват „кръпките” в системата чрез използване на единен и интуитивен интерфейс, без нужда от други инструменти за осъвременяване.

Поредната версия на програмата, предназначена за малки и средни бизнеси, включва също мощно сканиране и може да се справи с огромен брой уязвимости както при сървъри и работни станции, така и при мрежови устройства от рода на принтери, рутери и суичове, съобщи Бизнес Софтуер Дистрибутор, партньор на GFI Software за България.

Спешната нужда за справяне с нов малуер и вируси като Flame накараха целият ИТ свят – от малки и средни фирми, до големи организации – да търси начини да подсигури корпоративните си мрежи и управлението на кръпките (пачовете). GFI LanGuard 2012 е цялостно решение за тази цел.

Разширени характеристики на GFI LanGuard 2012:

Всестранно управление на кръпките. Администраторите  могат да управляват на 100 процента техните нужди от кръпки чрез централизирана конзола. Няма нужда от никакви други инструменти за тази цел.

Справяне с уязвимостите при мрежови устройства. Мрежовите устройства като принтери, рутери и суичове от производители като HP и Cisco могат да бъдат откривани и сканирани за уязвимости. GFI LanGuard 2012 извършва над 50 000 проверки на операционните системи, инсталираните приложения и фърмуера на устройствата за пропуски в сигурността и грешно конфигуриране. Софтуерът също така прави одит на мрежата, в който открива и мобилни устройства, работещи под операционните системи iOS и Android.

Подобрено сканиране и производителност. Новите т.нар. Relay Agents доставят кръпките и файловете с дефинициите директно от сървъра на GFI LanGuard и ги разпределят според нуждите, намалявайки използването на ИТ ресурси и спестявайки време. Това е особено ефективно при мрежи, които са разположени на повече от едно място и при много големи мрежи.

GFI LanGuard 2012 комбинира сканиране за уязвимости, управление на кръпките и мрежов и софтуерен одит в едно решение. Чрез него ИТ професионалистите могат да сканират, откриват, определят и поправят потенциални рискове за сигурността на мрежите.

Софтуерът позволява също на администраторите да следят наличието на устройства, закачени за тяхната мрежа, да получават известия за неочаквани промени като например инсталиране на нежелано приложение, да са уверят, че антивирусният им софтуер е осъвременен и работещ и др.

С използване на GFI LanGuard, ИТ администраторите могат да управляват повече от 2500 машини от една конзола, която се интегрира с над 1500 приложения за сигурност и включва функционалност за търсене по ключови думи.

Даунлоуд: GFI LanGuard 2012 (пробна версия)

Коментар