iPhone ще се произвежда със слънчева енергия

Тайванският хай-тек гигант Foxconn, най-големият контрактен производител на електронни устройства, е в процес на внедряване на тънкослойни слънчеви модули в новия си завод в Женжу Сити, Китай. За целта компанията, която сглобява iPad, iPhone, Kindle и други популярни джаджи, е подписала договор с американската Solar Technologies.

 

Леките и гъвкави соларни модули ще позволят на Foxconn да интегрира системата за генериране на електроенергия в своя нов завод, сдобивайки се с „ценово ефективна, високопроизводителна слънчева енергия”,  съобщи GreenTech.bg.

Foxconn е подложена на все по-голям натиск да инвестира във възобновяеми източници на енергия. Новият проект може да проправи пътя за по-нататъшни инвестиции във ВЕИ от страна не само на Foxconn, но и на други производители на електроника.

Apple, Sony, Microsoft и много от другите фирми за високи технологии, които по договор произвеждат продуктите си при Foxconn, са изправени пред настойчиви призиви за намаляване на въглеродния отпечатък от техните вериги за доставки. В същото време китайското правителство настоява за увеличаване на възобновяемите енергийни мощности и намаляване на CO2 емисиите от процъфтяващия производствен сектор в страната.

Коментар