SAP България сменя изпълнителния си директор

Изпълнителният директор на SAP България Бойчо Делевски напуска компанията, след като две години ръководеше бизнеса на софтуерния гигант в страната. В официалното съобщение от SAP се посочват семейни причини за оттеглянето на Делевски.


Бойчо Делевски напусна SAP България
 

Очаква се скоро да бъде обявен новият управител на SAP България. В местния офис текат реорганизации, продиктувани от глобалната стратегия на компанията за насърчаване на бизнеса през партньорската мрежа.

„Наложи се да направим структурни промени в компанията, които доведоха до съкращения в организацията на локално ниво и централизиране на някои дейности. SAP България ще продължи да оперира на пазара, увеличавайки инвестициите в партньорската си мрежа”, коментира Симон Калуза – изпълнителен директор на SAP за Югоизточна Европа.

„Настоящите организационни промени няма да повлияят по никакъв начин на нашите отношения с клиенти и партньори. Ние ще продължим да поддържаме тясна връзка с тях”, допълни Калуза.

Немската компания предлага у нас стандартни бизнес приложения и аналитични решения, като планира да засили дейностите си в областта на мобилността, базите данни и облачните технологии.

У нас оперира и развойният център SAP Labs, който е ангажиран с развитие на иновации в облачните технологии. Броят на служителите в центъра нараства постоянно, съобщиха от компанията.

По-рано този месец анализаторската компания CBN предупреди доставчиците на бизнес софтуер, че са увличили прекомерно партньорските си мрежи, на фона на малкия потенциал на пазара у нас, без почти никакво сериозно планиране и проучване на възможностите им.

През 2011 броят на компаниите партньори за внедряване на бизнес софтуер надхвърли 70 – „ужасяваща бройка за малкия ни пазар”, коментира CBN, при положение, че само преди няколко години компаниите с подобен статут не бяха повече от 30

Коментар