DreamWorks иновира с облачни услуги от HP

DreamWorks Animation интегрира облачни услуги от HP в глобалната сторидж система Panzura, за да улесни споделянето на файлове и сътрудничеството по проекти. Екипите на територията на три студиа ще получат достъп до бърз и ефективен сторидж, базиран на облака.

С помощта на облачните услуги, DreamWorks ще може да създава съдържание от вида „последвай слънцето” („follow-the-sun” – т.е създаване на съдържание в различни часови зони) през глобална мрежа, която обединява разпръснатите екипи, пояснява Дерек Чан, ръководител на технологичните глобални операции в DreamWorks Animation.

Освен това скалируемият ниско бюджетен сторидж осигурява платформа за архивиране на съдържание за многократна употреба в централно хранилище, като същевременно предлага защита на данните, елиминирайки необходимостта от лента за архивиране и строги планове за възстановяване на информация.

Глобалната облачна сторидж система Panzura предоставя възможностите на мрежов сторидж (NAS) за компании, опериращи в световен мащаб. Когато е свързана с HP облачни услуги, комбинираната сторидж система от корпоративен клас осигурява разпределение на възможностите на мрежовите сториджи на ниска цена, с активно архивиране и безлентова защита на данните, вкл. възстановяване на данни.

Коментар