Galaxy Note 10.1 – нов стил в креативността

В началото на август Samsung представи Galaxy Note 10.1, ново попълнение в семейството смартфони-таблети Galaxy Note. Големият 10,1–инчов дисплей дава на потребителите свобода да творят, изразявайки своите идеи по естествен и интуитивен начин. Четириядреният 1.4GHz процесор и 2GB RAM се грижат за бързината при боравенето с данни и мултитаскинг.

„Времето доказа, че записването на идеи в мига на тяхното раждане и възможността за скициране на момента, са най-естественият начин за потребителите да бъдат по-продуктивни и креативни”, коментира новия продукт Джей Кей Шин, президент на дивизия за ИТ и мобилни комуникации в Samsung.

Galaxy Note 10.1 притежава интуитивни функции и способности за разделяне на 10,1-инчовия дисплей на две части, които да бъдат използвани от потребителите паралелно за различни приложения. Уникалният S Pen позволява водене на бележки и скициране директно върху интернет съдържание, изображения и други видове дигитална медия. Функцията е лесна за употреба благодарение на опциите за разпознаване на форми и формули – Shape Match и Formula Match.

Мултитаскинг с мултискрийн

С мултискрийн функцията потребителите използват успоредно две различни приложения за по-ефективен мултитаскинг. Това позволява сърфиране в уеб страници и едновременно с това преглеждане на видео, или боравене с апликации по време на скициране и записване на идеи с S Pen на другата половина на екрана, а защо не и водене на лични бележки директно върху току-що направена снимка.

Благодарение на своя четириядрен 1.4GHz процесор и 2GB RAM, устройството работи бързо дори в режим на мултитаскинг или при графична обработка. Galaxy Note 10.1 е оборудван с 5-мегапикселова основна камера и 1.9-мегапикселова предна камера.

Организиране и водене на лични бележки

Новият 6,5-милиметров стилус на Galaxy Note 10.1 е оптимизиран за максимална функционалност върху големия дисплей. Когато бъде изваден от устройството, автоматично се стартират специални приложения като S Note, S Planner, Crayon physics, Adobe Photoshop Touch и Polaris Office. Всеки потребител може да направи и свой персонален избор за моментно активиране на приложенията.   

Полезен в образованието

Galaxy Note 10.1 притежава качества на помощник в образователни занятия. Студентите могат да водят записки директно в Textbook по време на лекции или да правят проучване в интернет, докато пишат есе.

Функцията Shape Match превръща ръчно нарисуваните геометрични форми в дигитални и така води до лесно създаването на скици и бързо организиране на бележки. Formula Match помага при ръчно въвеждане и дигитализиране на математически формули, което прави устройството добър образователен инструмент.

S Note има интегрирани опции за търсене, с които потребителите могат бързо да намират информация, както и лесно да пренасят изрязани изображения и съдържание директно в приложението.

В устройството са включени още няколко нови функции: Smart Stay, която следи погледа на потребителя и поддържа екрана в режим на готовност; Pop Up Play – опция за излъчване на видео клип във всяка част на екрана, докато потребителят извършва други задачи; AllShare Play – позволява споделяне на съдържание с широк кръг хора в реално време, чрез свързване на Galaxy Note 10.1 с HD телевизори, таблети, лаптопи и електронни устройства на други хора в същата мрежа; All Share Group Cast пък позволява на потребителите да споделят и участват в групово разработване или редактиране на документи, презентации или изображения, без да е необходимо всеки поотделно да зарежда файловете.

Galaxy Note 10.1 се предлага в три варианта: версия само с Wi-Fi, комбинация от Wi-Fi и 3G HSPA-Plus, а по-късно тази годината ще бъде представена и Wi-Fi и LTE версия. Устройството излиза на българския пазар в края на август, съобщи Samsung.

по темата: „Galaxy Note 10.1 – нов стил в креативността”

добавете коментар...

  1. Боза

    Що не напишете, че резолюцията на екрана е пълна скръб!

Коментар