Учени показаха облачна телевизия

Специалисти от Нанянския технологичен университет в Сингапур показаха иновативна „клауд” разработка. Social Cloud TV представлява облачна система за интерактивна телевизия, която ще предизвика революция в сектора, твърдят нейните създатели.

Платформата е разработвана около година и половина и притежава всички функции, които хората очакват от телевизията, съобщи Softpedia. Тя е напълно интерактивна – потребителят може да си пусне любим филм или предаване на големия екран, а след това да продължи гледането на смартфон или ноутбук.

Пренасянето на изображението става автоматично. Не са необходими никакви допълнителни настройки или търсене на кадри, уверяват създателите на Social Cloud TV.

Интерактивността върви ръка за ръка със социалните функции. Облачната телевизия дава възможност на хората да общуват визуално с приятели и познати, да коментират събитията на екрана с помощта на гласови съобщения, да слагат рейтинги на предаванията и др. Предвиден е също класически текстов чат.

На този етап разработчиците не бързат да комерсиализират своя продукт. Те планират първо да създадат собствена фирма, която да доразвие платформата, и да патентоват много от технологиите, използвани в Social Cloud TV.

Коментар