Сензорни екрани вместо молив и хартия в модата

Технологиите играят все по-важна роля в изкуството. Това се потвърждава в десетия сезон на номинираната за награда „Еми” хитова поредица на канал Лайфтайм – Project Runway.

Новият сезон започна в Съединените щати с 16 амбициозни дизайнери, борещи се за шанса да покажат колекцията си на Седмицата на модата в Ню Йорк. Победителят ще получи технологичен пакет от HP и Intel на стойност 50 хил. долара, за да започне свой бизнес като дизайнер.

Заменяйки моливи и хартия с новите модели компютри на HP със сензорни екрани, дизайнерите могат да създават, усъвършенстват и споделят своите идеи в цифрова форма, преди да ги осъществят в действителност на модния подиум.

Предизвикателството с кройките се превърна в един от най-гледаните епизоди. В предишни сезони моделиерите създадоха текстилни мостри с помощта на компютри HP TouchSmart и видеоклипове за фон на модния подиум.

Десети сезон отново ще предизвика моделиерите да покажат своите умения там, където се пресичат технологиите и модата. Те ще разполагат с мощни и интуитивни AiO (All in One, всичко в едно) настолни компютри HP TouchSmart 520 с нови процесори на Intel, за да скицират и създават модели. След това моделиерите могат да напечатат своите десени в студиото с помощта на AiO принтерите HP ENVY.

За предизвикателствата извън работното помещение, дизайнерите ще ползват тънки и леки ултрабук компютри с процесори на Intel, както и новите ноутбуци HP Elitebook като свои лични асистенти.

Хитовата поредица Project Runway, с водещ супермоделът и модна икона Хайди Клум, дава възможност на начинаещи моделиери да започнат кариерата си в областта на модата, под зоркото око на своя ментор – главния творчески директор на “Лиз Клейборн” Тим Гън.

Коментар