Microsoft пуска “арт” мишки и клавиатури

Хардуерната дивизия на Microsoft пусна нова серия мишки и клавиатури, специлно проектирани за операционната система Windows 8. Лимитираната серия Microsoft Wireless Mobile Mouse 3500 е създадена от признати творци в областта на текстилния и графичния дизайн и изобразителното изкуство като Калвин Хо, Дейна Маклюър, Мат Лиън, Йелена Джеймс и Зански. Серията включва мишки Wedge Touch, Sculpt Touch и Touch и клавиатури Wedge Mobile и Sculpt Mobile.

Пълнофункционална и с минималистичен дизайн, мишката Wedge Touch е подходяща за хора в движение. Достатъчно малка, за да се поберe в джоба, тя осигурява четирипосочен тъч скрол (four-way touch scroll) и навигация с върха на пръстите. Оборудвана е с Backpack Mode, което позволява автоматичното й изключване заедно с компютъра и удължава живота на батерията.

Мишката Sculpt Touch е решение за плавна и лесна навигация при работа с Windows 8. Чрез четирипосочен тъч скрол потребителят може да се движи надолу и нагоре, наляво и надясно, през различни приложения и документи с едно махване на ръката.

Както обеща по-рано тази година, Microsoft обнови функционалността на мишката Touch с нов набор от жестове за лесна навигация, специално разработени за Windows 8. С едно махване на пръст по дисплея, потребителите могат да се придвижват интуитивно отгоре до долу като сменят съдържанието на екрана. С двупръстови движения управляват приложения и превключват между използваните програми. С три пръста потребителите могат да увеличават и намалят прозореца, а жестовете с палец навигират напред и назад в приложенията.

Ултра тънката клавиатура Wedge Mobile има същата ефективност и скорост на работа, както стандартна клавиатура. Разработена специално за почитателите на таблети, Wedge Mobile разполага с някои от най-често използваните функции като Windows Hot Keys и вградени мултимедия клавиши. Лекият й дизайн я прави лесна за пренасяне, а капакът й я предпазва от надраскване и я трансформира бързо в стойка за таблет.

Клавиатурата Sculpt Mobile тежи около 500 грама и има висококачествена конструкция, което я прави подходяща за работа по време на път. Нейният Comfort Curve дизайн улеснява ергономичното позициониране на ръцете и китките. Изключва се автоматично след определен период на неактивност. Само с натискане на един бутон се включва и свързва отново.

Новата серия мишки и клавиатури са оптимизирани за работа с Windows 8 във всякакви устройства и са снабдени с редица функции за бърза и плавна навигация. Наличието на Bluetooth позволява безжично свързване с лаптоп или таблет, а BlueTrack технологията улеснява използването на мишките върху всякакви повърхности. Всички продукти скоро ще са налични онлайн в Microsoft Store и в обектите на други търговци.

Коментар