Samsung P10 ще конкурира iPad

Samsung разработва конкурент на епълския таблет iPad. В интернет изтече информация за устройство с кодово име P10, което по характеристики превъзхожда iPad 3, наричан от Apple „новия iPad”.

P10 разчита на мощен централен процесор Exynos от пето поколение с минимум две ядра и тактова честота 1,7 GHz. Чипът на Samsung се базира на ARM Cortex A15.

Таблетът ще предложи 10-инчов мултитъч екран с резолюция 2560х1600 пиксела (плътност 256 пиксела на инч), изпреварвайки и по този показател iPad (2048х1536).

Докато CPU-то на P10 ще изпълнява обикновените изчисления, с обработката на графика ще се заеме мощен ускорител от ново поколение Mali T604. Чипът поддържа технологии OpenCL, OpenGL и DirectX 11 и се отличава с трипоточна архитектура.

Твърди се, че устройството вече е минало тестове във Федералната комисия по комуникации (FCC) на САЩ, която го е одобрила за серийно производство. Това означава, че скоро P10 ще излезе на пазара.

по темата: „Samsung P10 ще конкурира iPad”

добавете коментар...

  1. буЦи

    Ако ще и с пет ядра да е процесора, андроида си остава пълни *****. А и Самсуняк (и не само те) не умаляха да имитират Апл. Що не се напрегнат и да сътворят нещо ново и различно?
    ********

Коментар