Nokia потвърди курса към Windows Phone

Nokia няма никакво намерение да се отказва от Windows Phone в своите смартфони. Скоро компанията ще представи модели под управление на новата версия Windows Phone 8, обещава CEO-то Стивън Елоп пред Ройтерс.

По всяка вероятност WP8 устройствата ще дебютират на конференцията Nokia World 2012, която ще се проведе на 5 и 6 септември в Хелзинки. Седмица по-късно, на 12 септември, пък се очаква Apple да представи нов iPhone.

В разговор с Джон Баксаас, директор на Telenor, Стивън Елоп не отрича за евентуална премиера на WP8 смартфон по време на Nokia World 2012, потвърждавайки, че събитието ще се състои в близко бъдеще.

За пореден път Елоп подчертава курса на Nokia към пускане на Windows Phone устройства: „При настоящата война между Android, Apple и Windows ние имаме пълна яснота – за Windows Phone сме”, казва CEO-то.

През второто тримесечие на 2012 г. Nokia регистрира загуби в размер на 826 млн. евро. Продажбите на смартфони възлизат на 10,2 млн. броя, вкл. 4 млн. Lumia с Windows Phone. За сравнение, конкурентите Apple и Samsung продадоха съответно 26 млн. и 50 млн. броя смартфони.

Коментар