Финална Windows 8 е достъпна за разработчици

Microsoft пусна финалната версия на Windows 8 за разработчици и ИТ специалисти, както и пакетите Visual Studio 2012 и .NET 4.5. Новата ОС е достъпна във версия Pro във вид на ISO образ с обем около 2,5 GB на различни езици.

 

За да си свалят Windows 8 Pro още сега, разработчиците трябва да имат акаунт в Microsoft Developer Network (MSDN) или TechNet. Обикновените потребители ще получат достъп до системата на 26 октомври, когато Microsoft официално ще пусне Windows 8 на масовия пазар.

В допълнение, Microsoft пусна инструментариум за новата ОС – пакетите Visual Studio 2012 и .NET 4.5. С тяхна помощ разработчиците ще могат да създават приложения за Windows 8, така че при официалното пускане на системата в магазина Windows Store да има готови програми за нея.

Освен това Microsoft разреши на разработчиците да си свалят 90-дневна пробна версия на Windows 8 Enterprise –  като ISO образ във варианти за 32- и 64-битови системи. Поддържат се няколко езика, вкл. английски, немски, френски, китайски и др.

Коментар