Онлайн музиката излиза пред CD-тата по приходи

Приходите от продажби на онлайн музика ще превишат тези от компактдикове към 2015 г., прогнозира анализаторската компания Strategy Analytics. Двигател на ръста в сегмента на интернет музиката ще станат потокови услуги като Spotify, Pandora и Deezer, които са широко разпространени в САЩ и Западна Европа.

През настоящата година абонатите на потокова музика ще достигнат 311 милиона по целия свят. Разходите за цифрова музика, вкл. потокова и сваляна от интернет, ще възлязат на 8,6 милиарда долара през 2012 г., което е със 17,8% повече спрямо миналата година.

В същото време приходите от музикални дискове ще намалеят с 12,1% тази година, прогнозира Strategy Analytics. Очакваното съотношение между музика, реализирана по виртуални канали, и записите на физически носители е 39% срещу 61% за 2012 г..

През първото тримесечие приходите от продажби на музика през интернет във Великобритания превишиха постъпленията от компактдискове и винилови плочи. Скоро това ще се случи в САЩ, Швеция и други страни, твърди Strategy Analytics.

Коментари по темата: „Онлайн музиката излиза пред CD-тата по приходи”

добавете коментар...

  1. Bebsi

    Ами време беше. У нас ще стане същото.

Коментар