Твърдите дискове изтъняват до 5 мм

Следващото поколение твърди дискове във формат 2,5 инча ще имат дебелина само 5 мм. Минималната дебелина на подобно HDD устройство в момента е 7 мм, съобщи digitimes.com.

Новите ултратънки HDD ще се вграждат в ултрабуци и компактни ноутбуци, при които използването на SSD (твърдотелни дискове) е ценово по-неизгодно, а обикновените HDD са дебели и съответно неподходящи.

Към момента нито един от производителите няма готовност с 5-милиметров HDD. Пречка за създаване на подобни устройства е трудността да се стабилизира процесът на четене и запис.

Друг проблем е по-високата цена за производство на ултратънките дискове. Играчите в сектора обаче ще пренасочат част от ресурсите си, отделяни за разработка на хибридни дискове, към новия тип 2,5-инчови HDD устройства с дебелина 5 мм.

Коментари по темата: „Твърдите дискове изтъняват до 5 мм”

добавете коментар...

  1. Валери

    Само губят време и ресурси, но явно живота е устроен така, че много малко хора могат да "прескочат" или надскочат себе си, и това което е тяхна карма. В повечето случаи такива индивиди остават неразбрани и недооценени от съвременниците си, което е много жалко за развитието на цивилизацията.

  2. ceco

    До Валери: Това твоето изказване малко прилича на – давайте да си купуваме направо електромобили , какво да се занимаваме със сегашните като са морално остарели ! Ти ще си купиш ли електро мобил Валери ?

Коментар