Apple получи два важни патента

Apple получи два патента за технологии с голям потенциал в областта на сензорните екрани и ТВ разработките. Те разкриват близки и по-далечни планове на иноватора от Купертино.

Първият от патентите описва т.нар. „in-cell тъчскрийн”, при който сензорът е вграден в самия течнокристален дисплей вместо в отделен слой, съобщи electronista.com. Повечето екрани днес, вкл. тези на iPhone 4S и последния iPad, представляват „сандвич” от няколко слоя. С новия iPhone, очакван през септември, Apple може да въведе в употреба „in-cell" технологията.

Вторият патент описва концепция на устройство, което се включва към кабелния ТВ канал и записва сигнала подобно на видеомагнетофон. Записът може да се извършва автоматично по график. Възможно е също търсене на програми в отделен прозорец на екрана, без да се прекъсва възпроизвеждането.

Apple очаква одобрение и на други патентни заявки в областта на ТВ технологиите. Мнозина наблюдатели на пазара твърдят, че компанията работи над собствен телевизор, а патентната й активност поддържа подобни слухове.

Коментар