CMaaS услуга ще променя правилата в облака

Американска компания обяви нова облачна услуга с обещанието да промени правилата на играта. Cloud Management as a Service (CMaaS) на GreenPages Technology предлага единен панел за управление на публични, частни и хибридни облачни среди, както и на различни устройства  – от сървъри и работни станции до мобилни джаджи, работещи в клауда.

 

Компаниите ще получат достъп до услугата по-късно тази година, като цената ще се формира на базата на броя потребители.

CMaaS обединява облачните системи на Amazon, Terremark и Rackspace със сложни технологични платформи като Cisco Unified Compute System (UCS). Според генералния директор на GreenPages –  Рон Дуплер, системата "променя правилата на играта" и позволява на организациите от средния бизнес да използват целия потенциал на облачните изчисления.

"Опитваме се да създадем ядро, което дава на клиентите базово ниво на функционалност, за да могат да управляват гъвкаво корпоративните хибридни облаци. Решението е мащабируемо и ако клиентът поиска нови инструменти, ние ще ги интегрираме с други технологии", пояснява Дуплер пред Computer Reseller News.

CMaaS ще има решаващо значение за развитието на GreenPages, тъй като облачното управление е все по-важно направление в бизнеса на компанията. Ръководството очаква сегашният ръст на продажбите от 10% да достигне 50% през 2017 г.

Коментар