Microsoft планира 3 млн. Surface за тази година

До края на годината Microsoft ще произведе над 3 милиона таблета Surface, прогнозира анализаторът Боб О’Донъл в интервю за CNET. Това ще бъдат устройства както с процесори Intel x86, така и на база ARM.

Таблетът Surface RT стъпва на ARM чип и на този етап не поддържа традиционните приложения за Windows 7. В същото време Surface на база Intel Core i5 ще работи под управление на Windows 8 Pro и ще бъде съвместим със съществуващите програми.

Ако Microsoft действително произведе милиони таблети, тя няма да може да ги продаде само чрез фирмените си магазини. Предполага се, че софтуерният гигант ще пласира устройствата и чрез търговските мрежи на партньори.

„Не е възможно да произведеш толкова много устройства без да имаш планове за по-широка дистрибуция. Те просто още не са разкрили тази стратегия", коментира O’Донъл.

Възможно е Microsoft да предложи два варианта за покупка на Surface – срещу $600 или за $200 при сключване на двугодишен контракт за услуги. Microsoft вече има подобен опит с продажбите на Xbox за $100 с двугодишен договор.

В крайна сметка обаче Боб О’Донъл се съмнява в появата на Surface за $200 още тази година. Не бива да се забравя провала на нетбуците с 3G абонамент – първоначално имаше бурен ръст, но след това интересът рязко спадна, тъй като хората разбраха, че плащат много повече, припомня анализаторът.

Коментар