Новият Xperia SL идва с Retina дисплей

Мобилното подразделение на Sony обяви нов смартфон Xperia SL, който ще замени сегашния флагман Xperia S, пуснат в началото на годината.

Отличителна характеристика на SL модела е Retina дисплеят, който превъзхожда по разделителна способност екраните на iPhone 4 и iPhone 4S, става ясно от съобщение в сайта на Sony Mobile Communications – компанията наследник на Sony Ericsson.

Дисплеят на Xperia SL се отличава с плътност 342 пиксела на инч (ppi), в сравнение с 326 ppi в смартфоните на Apple. Освен това Sony има предимство и в размера – екранът на SL е с диагонал 4,3 инча срещу 3,5 инча за iPhone.

Нещо повече, Sony твърди, че дисплеят на Xperia SL предлага изображение с най-високата рязкост от всички налични на пазара смартфони. Екранът, изпълнен по технология Reality Display, поддържа резолюция 1280×720 пиксела.

Xperia SL разчита на двуядрен процесор Qualcomm MSM8260 с тактова честота 1,7 GHz (спрямо 1,5 GHz в Xperia S). Предвидена е камера с резолюция 12,1 Mpx с автофокус и светодиодна светкавица.

Новият смартфон работи под управление на Android 4.0 (Ice Cream Sandwich), има размери 128x64x10,6 мм и тежи 144 грама.

По данни на производителя, батерията осигурява до 8 часа разговори, до 33 часа възпроизвеждане на музика, до 6,5 часа видео и до 410 часа готовност в режим на изчакване.

Xperia SL ще се предлага в четири цвята – сребрист, черен, бял и розов. Сроковете за пускане на пазара и цената още не са обявени.

Коментар