Софтуерните фирми ще инвестират ускорено в R&D

Големите технологични компании планират да увеличат инвестициите в изследвания и разработки (R&D) въпреки икономическите трудности, сочи проучване на Европейската комисия сред фирмите от бранша.

В следващите две години повечето компании ще увеличат средно с около 4% инвестициите в R&D. Най-висок ръст се очаква при софтуерните разработчици – средногодишният темп на R&D вложенията в сегмента ще бъде 11%, твърди проучването.

Тази положителна тенденция ще има важно значение за повишаване на конкурентоспособността на европейските компании, коментира комисарят по иновации и наука Мери Гейгън-Куин.

В частност, ръстът на инвестициите в софтуерния сектор ще осигури поле за развитие на високвалифицирани ИТ специалисти. Липсата на такива към момента е проблем за много компании в Европа, коментират анализатори от ITJobsWatch.

Коментари по темата: „Софтуерните фирми ще инвестират ускорено в R&D”

добавете коментар...

  1. Вальо

    Каква липса какви 5 лева. Много голяма част искат да те вземат за заплата сравнима с тази на боклукчиите които извозват боклука а искат висококвалифицирани кадри. Просто не се прави така!
    Ако си мислят шефовете че ей така просто си ги берат от дърветата квалифицираните кадри, жестоко се лъжат!

Коментар